Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа GT ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа GT ?!?!?!?

Здраве желаем, момци !
    Запътил съм се да купувам кола и съм набелязал и Алфичката GT ... търся тука, ама почти нищо не намерих за нея ... светнете ме малко ... как е като поддръжка, някакви фабрични дефекти ... Говорим разбира се за 1.9 JTD ...
    Също преди бях харесал и 159, но след като почетох малко ... отказах се да ви кажа
    Надявам се и да кажете ... като отида - къде и какво да гледам !

Мерси предварително на отзовалите се !
    „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Ся като почетеш и от ГТ ше се откажеш няма страшно. Кое те отказа?
    ГТ си е 156 с други ламарини.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

След като бях на крачка да се сдобия с GT, останах доста изненадан, че цената на колата е определена предимно от дизайна. До този момент, все си мислех, че има подобрения от по-старите модели /156,147/, но уви. Откъм двигател, дизела е доста надежден. За ходовата част можеш да получиш подробна информация, прочитайки за 156.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Прави са колегите, аз имам 147 и вътре е 1:1 със ГТ...

И аз преди време мислех да взимам ГТ, но практически разлика със сегашната ми 147(освен външно) аз не намирам.

А цената е двойна!
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
          Ся като почетеш и от ГТ ше се откажеш няма страшно. Кое те отказа?
          ГТ си е 156 с други ламарини.
          Ами колега ... принципно бях харесал 3 коли - 159, Ланча Тезис и Е класа W 211 ...
          Е извинявай ... принципно мерцедеса е пенсионерски, ама вътре е доста по-готин от 159ката ... Алфите като цяло вътрешният дизайн ме кефи, ама на тази 159ка ... не знам ... просто ме отблъсна ... доста надалеко ... Четох и за тез 2007ма година, някакви отрицателни отзиви ... а предвид моя кеш от около 20 000 ... отивам на по-старички и се плаша
          Тезиса още ми е вариант, ама като знам, че в България са 15 и ме е страх, като някой на паркинга ми одраска калника ... освен, че ще разбера кой е ... после трябва да го пращам до Италия за нов ...
          И като, че ли ... Мерцедеса остава най-вероятен вариант
          Благодаря на всички взели участие
          „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
            Ами колега ... принципно бях харесал 3 коли - 159, Ланча Тезис и Е класа W 211 ...
            Е извинявай ... принципно мерцедеса е пенсионерски, ама вътре е доста по-готин от 159ката ... Алфите като цяло вътрешният дизайн ме кефи, ама на тази 159ка ... не знам ... просто ме отблъсна ... доста надалеко ... Четох и за тез 2007ма година, някакви отрицателни отзиви ... а предвид моя кеш от около 20 000 ... отивам на по-старички и се плаша
            Тезиса още ми е вариант, ама като знам, че в България са 15 и ме е страх, като някой на паркинга ми одраска калника ... освен, че ще разбера кой е ... после трябва да го пращам до Италия за нов ...
            И като, че ли ... Мерцедеса остава най-вероятен вариант
            Благодаря на всички взели участие
            колега, ако позволиш, но мисля че за Мерцедес от предпоследната Е класа е малко трудно да намериш читава за 20 бона, а и ще е 2002-3
            не знам какво не ти харесва 159-ката интериорно, но има по-изчистен стил и никак не е зле
            от 3-те бих ти препоръчал 159 1.9 или 2.4 дизелова версия, но това е както казах мое мнение ти си имаш парата ти си преценяш

Comment

Колега ... така е ... има няколко екземпляра 2003та година на под 150 000 км. ... ръчни скорости ... смятам, че поне една ще излезе читава ...
              Другото, което е - разбира се, че дизел ... за друго гориво не съм и помислял
              И все пак ... за това съм пуснал темата - за да видя и вашите мнения

Comment

Колега вземи си 156-ца от 2003-2004. И интериора интериор и визията визия, а и ще ти излезе доста под 20 000, а и ще си намериш 1,9 мултиджет или още по-добре(от моя гледна точка) 2.4 175 коня..
                Ето примерни... Страшни красавици за около 11-12К другото до 20 за стягане и тва онова и си цар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...913&f1=details
                http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...310&f1=details
                Last edited by ReLeFNIQ; d.m.y г., 19:51.
                AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
                  Колега вземи си 156-ца от 2003-2004. И интериора интериор и визията визия, а и ще ти излезе доста под 20 000, а и ще си намериш 1,9 мултиджет или още по-добре(от моя гледна точка) 2.4 175 коня..
                  Ето примерни... Страшни красавици за около 11-12К другото до 20 за стягане и тва онова и си цар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...913&f1=details
                  http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...310&f1=details
                  Добре, де колега - а ти какво ще кажеш за 166 ... Мен лично повече ми харесва от 156цата ?
                  http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...192&f1=details

Comment

Добре, де колега - а ти какво ще кажеш за 166 ... Мен лично повече ми харесва от 156цата ?
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...192&f1=details
                    Още по-добре си се ориентирал!
                    Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                    FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                    sigpic

Comment

Ами да ще кажа "да" особено с тоя мотор . Макар да е малко по-претенциозна откъм ремонти.Окачването и по-скъпо ама иначе е много готина лимузина. Незнам какво търсиш голяма или по-малка кола затова..
                      AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                      Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                      AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
                        Ами да ще кажа "да" особено с тоя мотор . Макар да е малко по-претенциозна откъм ремонти.Окачването и по-скъпо ама иначе е много готина лимузина. Незнам какво търсиш голяма или по-малка кола затова..
                        Е ... от всичките, които изброих само GT-то е по-спортна ... Е класа, Тезис, 159 ... всичкото по-лимузинки ...
                        Ама ... вие вместо да ми помогнете да елиминираме някоя друга, ми слагате сега още 2 коли да оглеждам - 156 и 166

Comment

...
                          Ама ... вие вместо да ми помогнете да елиминираме някоя друга, ми слагате сега още 2 коли да оглеждам - 156 и 166
                          Ами какво очакваш - тук е Алфа форум, всички са болни

Comment

Хайде и моето мнение.
                            Изобщо не гледай 156, 147 и 166. Това са коли с концепция края на 90-ге години и да дадеш 12-15 000 лв не си струва изобщо.
                            159-ката има доста по-голяма вероятност след 2-3 гидини да я продадеш отколкото 156 и 166. Те вървят в момента по 5 000 лв и пак не могат да се продадат, така че или 159 или Мерцедес (тука винаги има пазар). Алфа се купува или до 8-10000 лв или над 20 0000 лв. Другото ще е набутване огромно.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

Е ... от всичките, които изброих само GT-то е по-спортна ... Е класа, Тезис, 159 ... всичкото по-лимузинки ...
                              Алга Ромео 156, Алфа Ромео 147 и Алфа Ромео ГТ са едни и същи коли - двигател, окачване и т.н.
                              Първо излиза 156 - спортен седан ... следван от 147 - спортен хечбек и няколко години по-късно GT - спортно купе ...

Алфа Ромео 166 почти няма общо с горепосочените ... само като двигател ...

Като всички коли 2-ра употреба, карани по нашите пътища и с нашите горива, имат определни проблеми - окачване, дебитомери, дюзи и т.н.

Ако очакваш да си купиш 4-5 год. кола, която да караш още толкова и нищо да не й правиш, то със сигурност няма такава марка
                              Много хора си продават колите преди да сменят съединител, ремъци, дискове, окачване и т.н., като ги продават уж по-изгодно. Новият собственик е много "щастлив", че си е купил изгодна 3-4 год. кола
                              Следва смяна на окачване, съединител, спирачки, ремъци и т.н. и ... за теб става най-трошливият автомобил

BTW ... Тая Е-класа за кои става въпрос, защото ако си харесал четириочко, то по-голям кенеф от него няма ... дори и като чисто нов

Ланча Тезис ... много яка кола! Според мен е супер луксозна, хубава возия, много глезотии и стил ... яка кола с две думи
                              Малко са такива екземпляри, но не съм чел да имат някакви сериозни дефекти и оплакване - все пак е най-високият клас на Ланча!

Като цяло, колега ... Е-класа, Алфа Ромео 159, Алфа Ромео GT и Ланча Тезис са доста различни коли.
                              Не очаквай от алфисти да ти препоръчат ... КИА или СЕАТ, примерно
                              sigpic

Comment

Working...
                              X